18° Parçalı az bulutlu

KAFKAS FOLKLOR GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ

Köşe Yazısı - Aralık 11, 2021 2:47 pm A A

Kafkasya bölgesinden çeşitli mücbir ve haklı sebeplerle Türkiye’ye göç eden toplulukların yaşadığı gerçeğinden yola çıkarak İnegöl’ümüzde yaşayan bütün Kafkas göçmenleri, Balkan göçmenleri ve bu güzel şehrimizin yerlileri olarak değerlendirdiğimiz Manav’larla, Yörük’lerle ve diğer etnik kesimlerle yıllardır kardeşçe barış içerisinde iç içe yaşayarak adeta kaynaşmış durumdayız.

Yukarıda bahsettiğim ve bu güzel şehrimizde yaşayan tüm topluluklarımızın kültürel varlıklarını devam ettirmeye yönelik her türlü faaliyeti, folklorik etkinliği ve derneksel faaliyetleri bu şehrin kültürel zenginliğini göstermektedir. Dolayısıyla bu şehirde yaşayan hiç kimse etnik kökeninden dolayı dışlanmaz veya ayrıştırılmaz, arkadaş olarak akraba olarak iç içe girmiş bir kültür mozaiği olan İnegöl’ümüzde faaliyet gösteren Kafkas Folklor Kültür Derneğimizin İsmine “Gürcü” ilave edilerek Kafkas Folklor Gürcü Kültür Derneği şeklinde değiştirilmesi yerinde güzel bir karardır. Bunu kültürel zenginlik olarak görebilmekte her babayiğidin harcı değildir. Gürcü ibaresini etnik ayrımcılık gibi değerlendiren bir sürü önyargılı at gözlüğü takmış kişiler olacaktır. Ancak bunların fikir ve görüşleri kültür mozaiğini başarıyla oluşturmuş olan İnegöl’ümüzde kıymeti harbiyesi asla olmayacaktır.

Kafkas Folklor Gürcü Kültür Derneği yönetimine seçilen, Derneğin ismini olması gereken şekilde değiştiren Genel kurul üyelerini yürekten kutluyorum.

ŞABAN KORKMAZ

Köşe Yazısı - 2:47 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.