19° Kapalı

YENİ BELEDİYE BİNASI 2022 SONU BİTİYOR…

Genel - Aralık 11, 2021 3:43 pm A A

İnegöl’ün vizyon projelerinden olan yeni belediye binası ve meydan projesinde çalışmalar devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, projenin gecikmediğini belirterek, yeni belediye binasının 2022 yılsonunda tamamlanarak hizmete gireceğini söyledi. Projenin 100 milyon TL’ye mal olacağı da açıklandı.

İnegöl, yeni belediye binası ve kent meydanına 2022 yılının sonlarına doğru kavuşuyor. Projenin bitirilmesi için 66 milyon TL’lik yeni bir ihale yapan belediye, bölgeyi büyük kent meydanına çevirecek.

Yapım çalışmalarını yerinde inceleyen Yeni belediye binasının ihale sürecini ve çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunarak, “Binalarımızın kabasının devam ettirilmesi ile ilgili ihale yapmıştık.     O süreçte de binaları çatı seviyesine kadar getirerek tamamlamış olduk. Hemen onun akabinde de işin artık bundan sonrasındaki kalan kısmını tamamlamak ile ilgili son ihalemizi gerçekleştirmiştik. Yüklenici firmamız işi alarak bundan sonraki süreci tamamlamış olacak. Dışardan bakıldığında içeride bir faaliyet yok gibi gözükse de burada bir yüklenici işi almış durumda.” dedi.

Başkan Alper Taban, yeni belediye binası ve meydan projesinin 2022 yılsonuna kadar tamamlanacağını belirterek, “Öngörümüze göre burada bekleyen ve geciken iş söz konusu değil. Tüm siyasi partilerin ve ilçe halkımızın da bilgilenmesi adına bunları paylaşmak istiyorum. Bu işin 1 yıllık süresi var. Önümüzdeki yıl sonuna kadar planlamıştık. Biz burayı Allah nasip ederse kış aylarındaki çalışma şartları çok zorlu olmazsa inşaat devam edebildiği ölçekte devam edip 10’uncu aya kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Termin yılsonuna kadar yapılmış durumda. İşin önümüzdeki 2022 yılsonuna kadar süresi var. Dolayısıyla burada işletme süreçlerine başladı.”

“Burada 2 ayrı iş var. Bir tanesi yeni belediye hizmet binası. Bir diğeri de kent meydanı olarak isimlendiriliyor. Bu da projenin içerisinde ayrıca bir iş. Hem bina içerisindeki alanlar hem de heykel diye isimlendirdiğimiz alanın aynı meydan hüviyetine kazandırılması söz konusu. Dolayısıyla bu iki süreç beraber yürümüş olacak. Bir de yıkılan hükümet binası ile karşısındaki Sedir Kafe, Kaymakamlık lojmanı alanını birleştirdiğimizde tüm alanlar meydan hüviyetine kavuşmuş olacak. Bu çalışmaları adım adım planlayacağız. Bahsetmiş olduğum alanlarla ilgili hazırlık aşamasındayız. Plan ve projelerini hazırlayacağız. Heykel bölgesi ile de tüm alanlar bütünlük arz edecek. Birbirinden kopuk iki parça gibi değil de yukarıdan bir resim ile baktığımız da bütün gözüküyor olacak.” diye konuştu.

HABER: ŞABAN KORKMAZ

Genel - 3:43 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.