12° Kapalı

SAADETİN GÜNDEMİ AFETLER…

Genel - Ocak 29, 2022 2:25 pm A A

Saadet Partisi İnegöl İlçe Teşkilatı, 2022 yılının ilk ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi.

Sani Konukoğlu Toplantı Salonunda gerçekleştirilen programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Salih Berber ve çok sayıda teşkilat mensubu katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan divan toplantısı teşkilat birimlerinin sunumları ve değerlendirmeleriyle devam etti.

Programda konuşan İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, geçtiğimiz hafta Yenişehir’de ve Balıkesir’de meydana gelen depremleri hatırlatarak İnegöl’ün afetlere hazırlıklı olmadığını ifade etti.

Saadet Partisi’nin afetlerle mücadele noktasında kriz yönetimi dosyasını bu vesileyle yeniden hatırlatan Eroğlu, konu ile alakalı adım atılması doğrultusunda yerel yönetime çağrı yaptı.

Hasan Eroğlu’nun ilçe divan konuşması şu şekilde;  “Ocak ayı ilçe divan toplantımızı gerçekleştirmek için bir araya geldik. Rabbim buluşmamızı hayırlara vesile kılsın. Değerli Milli Görüşçüler, bilindiği üzere İstanbul Mobilya Fuarı var. İnegöllü mobilyacılarımız ve teşkilat mensuplarımızdan fuara katılan kardeşlerimiz, ağabeylerimiz var. Fuarında esnafımıza hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ederiz”

Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

“Doğal afetlerle ilgili geçtiğimiz yıllarda çalışmalar yaparak bir takım gündemler oluşturduk. Yapmış olduğumuz çalışmaları da kriz yönetim dosyası oluşturarak çözüm önerilerimizle birlikte kamuoyuyla paylaştık. Oluşturduğumuz bu dosyamızı da dönemin ilçe kaymakamına, belediye başkanımıza, İHH, Kızılay, İNDAK gibi paydaş kurumlarımıza verdik. Özellikle 2020 yılında yaşanan birçok felaketten İnegöl ders çıkarmadı. Biz İnegöl’ün deprem veya herhangi bir afete hazırlıklı olduğuna inanmıyoruz.”

“Daha önce yapmış olduğumuz teknik çalışmalarda 4 bin üzerinde yapının dayanıklılık testinden geçmesi gerektiğini tespit etmiştik. Yine bunun yanında kentsel dönüşüm ve bununla koordineli bir ulaşım projesi oluşturulması gerektiğini belirtmiştik. Bizler yerel yönetimimizin bu konuyla alakalı derhal bir çalışma başlatması kanaatindeyiz. Afet ve acil durumlarda, hem halkın hem de acil müdahale ekiplerinin yönlendirilmesi için sistematik bir yaklaşım büyük önem taşımaktadır. Afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında özellikle toplanma alanları, halkın öncelikli ve güvenli toplanacağı alanlar olarak planlanmalıdır. Bugün İnegöl merkez mahallelerimizde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın tespit ettiği 36 civarında acil toplanma alanı bulunmakta. Bu sayının sadece 12’si parktan oluşmakta. İnegöl merkez mahallelerimizde tahmini olarak 200.000üzerinde bir nüfus bulunmakta. Bu nüfusu tespit edilen toplanma alanlarına dağıttığımızda her bir alana 6.000 civarında kişi düşmekte. Bu şunu gösteriyor ki rakamsal olarak bile şu anda afete hazırlıklı değiliz Krizler ve afetler yaşandığı anda gündemimize girerse maalesef sonuçları ağır oluyor.”

“Bizler afetlerle alakalı pozitif anlamda yerel yönetimimize baskı yapmaya ve konuyu her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz. Ayrıca afetlerle mücadele ve kriz yönetimiyle alakalı her türlü katkıyı sağlamaya da teşkilat olarak hazırız.”

“Dosya ile alakalı çalışmaları iki ana başlık altında topladık. Kriz yönetiminde birinci maddemiz; bina ve Lojistik ihtiyacı, ikinci maddemiz ise insan organizasyonu oldu. Bina ve lojistik ihtiyacı olarak şuanda dört temel talep ortaya çıktı. İnegöl’de bir kriz merkezi binası inşası, büyük ölçekli çadır kent alanlarının şimdiden tespiti ve buradaki altyapının hazır hale getirilmesi, acil durum konteyner sayısının artırılması ve İnegöl’de bir Afet Eğitim Alanı oluşturulması. İnsan organizasyonunda da özellikle sivil profesyonel gönüllü sayısının artırılması ve bunların organizesini önemsiyoruz. Ancak şu anda öncelikli ilk talebimiz Afet Eğitim Alanı oluşturulması.” dedi.

HABER: ŞABAN KORKMAZ

Genel - 2:25 pm A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.